1426471.jpgNAURUJEN MAA (The Land of Laughs)
Jonathan Carroll
ISBN 951-825-031-6

"Thomas Abbey on opettaja ja filmitähden poika, joka ei tiedä mitä haluaa elämältään. Mutta sen hän tietää, ettei mikään ole koskettanut häntä niin syvästi kuin Marshall Francen lastenkirja Naurujen maa, ja että hän haluaa kirjoittaa Francen elämäkerran. Hänen matkaansa työntyy outo, saman poltteen ajama Saxony Gardner, ja yhdessä he matkaavat Amerikan keskilänteen tutkimaan 44-vuotiaana kuolleen kirjailijan elämää. Vastoin kaikkia odotuksia Galenin kaupunki sekä ennen kaikkea Francen kaunis tytär Anna ottavat heidät lämpimästi vastaan. Mutta kaikki Galenissa ei ole aivan sitä miltä näyttää. Marshall Francen tarinoiden taika ulottuu kauas kirjoitetun sanan ulkopuolelle, ja asettaa Tomin hiuksia nostattavan tehtävän eteen...

Jonathan Carroll on viime vuosikymmenien arvostetuimpia amerikkalaisia kirjailijoita, hänen innokkaisiin ihailijoihinsa kuuluvat mm. Jonathan Lethem, Neil Gaiman ja Stephen King. Hän asuu Wienissä.
Naurujen maa on ensimmäinen suomennos hänen tuotannostaan."Lokikirjat

Olen Carrollilta aiemmin lainannut kirjan Valkoiset omenat, mutta se jäi ajanpuutteesta johtuen sitten lukematta. Uudemman kerran törmäsin herran kirjalliseen tuotantoon kun sattumoisin luin Neil Gaimanin blogista jotain herraan liittyvää. Kun oma lempparikirjailija jotain toista tohon tapaan ylistää, niin onhan sille sitten pakko mahdollisuus antaa. Et tämän kirjan suhteen mulla on ihan suht kovat odotukset, toivottavasti en pety.